diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET

Diákmunka – GYIK

Ki vállalhat diákmunkát? diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


Betöltött 18. életév felett bárki, aki rendelkezik diák vagy hallgatói jogviszonnyal magyarországi oktatási intézményben.

Betöltött 16. életév felett (és 18 alatt) is vállalható diákmunka, ebben az esetben szülő vagy törvényes gondviselő engedélye szükséges hozzá.

Betöltött 15. életév felett (és 16 alatt) szintén vállalható szülő vagy törvényes gondviselő engedélyével, azonban csupán iskolai szünetben.

A 15. életév alatt kulturális, művészeti, sport területen végzett munka lehetséges (például statiszta, gyermekszínész), viszont itt a szülői vagy törvényes gondviselői engedély mellett a gyámhivatal engedélye is szükséges.

A fentiek közül mindegyik esetben szükséges adóazonosító jel (adókártya). Ennek igénylése ingyenes, a NAV segítségével szerezhető be.

Passzív jogviszonnyal vállalhatok diákmunkát? diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


Dolgozhatsz passzív jogviszonnyal, abban az esetben, ha nappali jogviszonyt passziválttattál és még nem töltötted be a 25. életéved. NEM dolgozhatsz passzív jogviszonnyal a 25. születésnapodat követő naptól kezdve, sem akkor, ha levelező vagy estis jogviszonyt passziválttattál!

Mi szükséges a beiratkozáshoz? diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


Mielőtt eljönnél hozzánk beiratkozni érdemes előkészítened minden fontos dokumentumodat hogy sikeres legyen a regisztrációd.

Szükség van:
 • - diákigazolvány
 • - személyigazolvány
 • - adókártya
 • - tajkártya
 • - lakcímkártya
 • - érvényes iskolalátogatási/jogviszony igazolás
 • - bankszámlaszerződés/kivonat
 • - 18 év alatt szülői nyilatkozat


Már tegnap elküldtem a jelentkezésem egy munkára, és még nem kaptam visszajelzést. diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


Türelmet kérünk Tőled, mert sokan szoktatok jelentkezni a munkáinkra és sajnos nem tudunk minden jelentkezésre azonnal reagálni! Amennyiben kiválasztásra kerültél egy munkára, akkor fogunk keresni a további tudnivalók, teendők kapcsán.
Mi a teendőm akkor, ha egy alkalmi munkát elvállaltam, de mégsem tudok menni? diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


Ilyen esetben jelezz vissza azon az elérhetőségen, amin kerestünk és add meg nevedet, elérhetőségedet valamint, hogy melyik munkára szerveztünk le és jelezd, hogy a korábban elvállalt munkát mégsem tudod vállalni.

JÓ HA TUDOD!! Az általad elvállalt munkát maximum előtte 24 órával lehet lemondani.

Van minimálbér diákmunkánál? diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


Igen, van. A minimálbér teljes munkaidős foglalkoztatás esetén (heti 40 óra) bruttó havi 138.000 forint (2018-ban), ez órabérben számolva bruttó 794 forint, ami diákokra is vonatkozik.

Munkabér / Fizetés diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


Jövedelemszámítás egyszerűen

Diákként is fontos, hogy tisztában legyél béred pontos összegével, illetve azzal, hogy milyen levonások terhelik bruttó béredet. A havi bérelszámolás alapja diákok esetében legtöbbször a ledolgozott óra, amit jelenléti íven kötelező vezetni. A ledolgozott munkaóráid számát beszorozva a bruttó órabéreddel megkapod a havi bruttó béredet.

A bruttó bért diákszövetkezeti foglalkoztatás esetén a törvényi előírásoknak megfelelően 15% személyi jövedelem adó terheli, tehát egy egyszerű képlet segítségével kiszámítható az összeg, ami kiutalásra kerül bankszámládra:
(ledolgozott óra * bruttó órabér) * 0,85 = nettó bér

2018-ban az óránként fizetendő minimálbér bruttó 794 forint. Ez a minimum, ami a munkavégzésért jár. Jelenléti íveden leigazolt óraszámok alapján számfejtjük a jövedelmed, melynek nettó összegét minden hónap 10-éig utaljuk át a bankszámládra.

Kell-e adózni a diákmunka után? diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


Igen. Ahogy bármilyen munkavégzés, úgy a diákmunka is adóköteles.

A szövetkezeten keresztül szerzett jövedelemből 15%-os személyi jövedelemadó kerül levonásra – ezt az iskolaszövetkezet intézi. Viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a diákmunkával szerezett jövedelmet fel kell tüntetni az adóbevallásban! (A személyi jövedelemadó-bevallását 2018-tól kezdődően a NAV automatikusan elkészíti, a munkavállaló részéről csupán felülvizsgálat szükséges).

A diákmunka beleszámít a nyugdíjba? diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


Nyugdíjra az szerez jogosultságot, aki fizet nyugdíjjárulékot.
Iskolaszövetkezeten keresztül történő foglalkoztatás esetén a diák nem fizet nyugdíjjárulékot, így az itt végzett munka nem számít bele a nyugdíjba.

Diákmunka és fizetett szabadság? diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


Iskolaszövetkezeten keresztül dolgozó diákmunkás nem jogosult fizetett szabadságra.
Fontos megjegyezni viszont, hogy ettől független a diákmunka nagy előnye, hogy a tanuló általában ráérése szerint, a munkaadóval egyeztetve alakíthatja a munkaidejét, így kevesebb a szükség is a szabadságra, mint például teljes munkaidős munka esetén.

Mi a teendőm akkor, ha állandó munkám van és szeretném abbahagyni ott a munkavégzést? diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


Ezt a szándékodat mihamarabb jelezd az adott munkatársunknak (nevét, elérhetőségét megtalálod a munkára kapott Eseti megállapodásod alján), vedd fel vele a kapcsolatot és egyeztess vele arról, hogy meddig mész dolgozni, mi az esetleges további teendőd. Vedd figyelembe, hogy minimum 5-8 munkanappal előre kell jelezned, ha szeretnéd befejezni a munkát.

Tag voltam, általatok dolgoztam, de ki szeretnék lépni. Mi a teendő? diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


Amennyiben megérkezett tőlünk az utolsó fizetésed is és már nem szeretnél a szövetkezetünk tagja lenni (pl: megtaláltad álmaid munkáját más munkáltatónál), akkor be kell jönnöd hozzánk az irodába aláírni a kilépéshez szükséges dokumentumokat.

Jogviszonyod igazolása diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


 • Diákigazolvánnyal
 • Diákigazolvány igényléséről szóló igazolással
 • Diákigazolvány helyett kiállított igazolással
 • Iskolalátogatási igazolással

Amennyiben még nem adtál le az aktuális időszakra érvényes nappali tagozatos igazolást, és dolgozni szeretnél, akkor gyorsan pótold ezt, mert adott időszakra szóló jogviszony igazolás hiányában nem állhatsz munkába akkor sem, ha addig dolgoztál.

Mi történik, ha másik városba költözöm? diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


Keresd fel az adott településen lévő irodánkat és kollégáink segítségedre lesznek!

Szakmai Gyakorlat diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


A GWISZ is jogosult a diákmunkát igénybe vevő céggel együttesen leigazolni a szakirányú tanulmányaidhoz kapcsolódó munkád, mint a diplomához szükséges szakmai gyakorlatot. A projektvezetőnk felé megállapodás aláírásakor kérjük jelezd, hogy kéred a szakmai gyakorlatod leigazolását. A szükséges dokumentumokat iskolád tanulmányi osztályáról szerezheted be.

Mikorra várhatod a béred? diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET


Jelenléti íveden leigazolt óraszámok alapján számfejtjük a jövedelmed, melynek nettó összegét minden hónap 10-éig utaljuk át a bankszámládra.

Bemutatkozás

diákmunka - GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET

Cégünk, a Get Work cégcsoport több, mint 15 éve sikeres szereplő a személyzeti szolgáltatások piacán. A sok éves munkaerő-kölcsönzésben szerzett tapasztalatot kamatoztatva, 2017-ben a JOB DIÁK Iskolaszövetkezet szakmai és operatív vezetésének átvételével bővítettük szolgáltatás- portfóliónkat, így ma már a diákmunkaerő biztosítását is vállaljuk Megbízóink felé, mint:

GET WORK ISKOLASZÖVETKEZET

Mint tudjuk, minden vállalat, foglalkoztató középpontjában fontos szerepet tölt be az ember, az egyik legértékesebb és ugyanakkor a legköltségesebb erőforrás, ami nélkül nem működhet gazdasági tevékenység.

Munkáltatók számára költségkímélő megoldást jelent a diák munkaerő foglalkoztatása mivel 25%-kal kevesebbe kerül a foglalkoztatás, mint egy tejes munkaidőben alkalmazott munkavállaló esetén, nem csak a szünidőben hanem egész évben.

Ügyfélközpontú tevékenységünkkel vállalatok, szervezetek mindennapjait könnyítjük meg, hiszen mentesítjük őket a foglalkoztatással járó adminisztrációs terhektől .

Célunk az, hogy partnereink részére tevékenységüket támogató, elvárásaiknak megfelelő munkaerőt biztosítsunk, mely számukra idő- és költségmegtakarítást eredményez. Ennek megvalósításában több éves szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező kollégáink segítenek.

A mai rohanó világunk indokolja a rugalmasságot ezért ránk mindig számíthat.
Számunkra nagyon fontos a megbízható, személyes elérhetőség, úgy partnereink, mint a diákjaink számára.
Bizonyára előfordult már szervezetükben egy hirtelen felmerülő plusz létszámigény akár a megnövekedett termelés esetében, vagy a hiányzó munkatársak pótlása gyanánt. Iskolaszövetkezetünk munkatársainak gyorsasága, felkészültsége, illetve adatbázisunk nagysága az ilyen és ehhez hasonló problémákra Önöknek is megoldást jelent!

Működésünk jellemzői röviden:

 • Ügyfélközpontú
 • Szabálykövető
 • Törvényi előírásokat betartó
 • Felelősségteljes

Referenciáink

Lépj velünk kapcsolatba

Elérhetőségek

Az elérhetőségekért kattints a térképre a hozzád legközelebb eső irodánkra!